top

Vragen?

Levertijd/Levering

 • Wat zijn de levertijden?

  De levertijd is afhankelijk van drie factoren:
  1.) Of er gekozen is voor een normale of express-service
  2.) Het medium van het schilderij
  3.) De grootte van het schilderij

  De volgende levertijden zijn van toepassing. De levertijden worden geteld vanaf de dag dat de bestelling wordt geplaatst tot aan de dag dat je de bestelling thuis ontvangt.

  Middelgrote Portretten (Olie & Acryl) (20x25cm - 50x60cm)
  Normale Service 22 dagen
  Express Service* 20 dagen
  Express Service* + Express Verzending*** 17 dagen
  Grote Portretten (Olie & Acryl) (60x90cm - 120x180cm)
  Normale Service 24 dagen
  Express Service* 22 dagen
  Express Service* + Express Verzending*** 19 dagen
  Houtskool, Potlood, Pastel & Aquarel
  Normale Service 27 dagen
  Express Service* 25 dagen
  Express Service* + Express Verzending*** 17 dagen
  * Express Service betekent dat we direct aan de slag gaan met je bestelling. Je kunt deze optie selecteren op het bestelformulier. Deze service kost een additionele 15%.
  ** Express verzending betekent dat de totale levertijd 2 dagen korter is dan gebruikelijk. Je hoeft nog geen keuze te maken tussen Normale verzending en Express verzending tijdens de bestelprocedure. Je kunt namelijk voor Express verzending kiezen nadat je je schilderij hebt goedgekeurd. Express verzending kost $9 - $59,- Let op: Er kan alleen voor Express verzending worden gekozen wanneer het een schilderij betreft zonder lijst. Wanneer je een lijst hebt geselecteerd, dan zullen we de lijst annuleren wanneer je voor Express Verzending kiest. De kosten voor de lijst zullen in dat geval dan ook niet in rekening worden gebracht.

 • Is er een express service beschikbaar?

  Ja. Je kunt tijdens de bestelling aangeven dat je een express service wilt. Dit zal de totale levertijd bespoedigen. Een toeslag van 15% is voor deze service van toepassing. Voor de exacte levertijden, kijk bij het antwoord op de vraag: 'Wat zijn de levertijden?'

 • Ik heb de foto van mijn schilderij bevestigd, maar heb nog steeds geen bevestiging ontvangen dat het verstuurd is. Wanneer gebeurt dat?

  Nadat we je goedkeuring ontvangen hebben duurt het 2-4 werkdagen voordat we het schilderij versturen. We moeten er namelijk voor zorgen dat de verf helemaal droog is (dit geldt voor olie en acryl verf) en dat waar gewenst de schilderij in een lijst is gezet.

 • Naar welke landen versturen jullie de schilderijen en hoeveel kost het?

  Voor het versturen van schilderijen brengen wij voor alle landen geen extra kosten in rekening. Dit is inclusief administratiekosten en verzekering van de verzonden artikelen (ongeacht de hoeveelheid items of de grootte van de items).

Prijzen en Betaling

 • Hoeveel kost een schilderij?

  De prijs van de schilderijen hangt af van het object of onderwerp wat geschilderd moet worden. Dit kan variëren van bijvoorbeeld een landschap tot een persoon, groep mensen of huisdier(en). De prijs wordt ook bepaald door het medium (olie, aquarel, potlood, penseel, houtskool, pastel of acryl), het formaat en de lijst die je hebt geselecteerd.

  Het meest complexe onderdeel van het schilderij zijn de onderwerpen (mensen / dieren). Het schilderen van de gezichten of gedetailleerde kenmerken van de foto is de meest delicate taak, en dat kost veel tijd. Daarom willen we vooraf weten hoeveel objecten, personen en/of dieren geschilderd dienen te worden, zodat we een inschatting kunnen maken van de kosten. De prijs wordt bepaald naar aanleiding van deze inschatting.

  Als je een schilderij wilt bestellen van een huis, auto of landschap selecteer dan landschap als type. Wanneer je een schilderij wilt laten maken van mensen en/of dieren, laat ons dan alsjeblieft weten hoeveel mensen en/of dieren op de afbeelding staan. We controleren het aantal mensen en/of dieren die op de foto staan. Achtergrondafbeeldingen, zoals huizen, bomen, auto's of andere gebouwen tellen niet mee in het bepalen van het aantal onderwerpen.

  Ga naar onze prijs pagina voor meer informatie.

 • Brengen jullie extra kosten in rekening voor correcties/aanpassingen?

  Nee, daarvoor berekenen we geen extra kosten. Alle wijzigingen zijn gratis.

 • Welke betaalmethoden worden geaccepteerd?

  1.) Credit Card: Betaal direct op onze website met behulp van je credit card.

  2.) PayPal: Betaal met PayPal. Als je geen account hebt, kun je alsnog met je credit card betalen door te klikken op `Heb je geen PayPal-account?'

  Wij accepteren geen andere vorm van betaling. We accepteren ook geen cheques.

 • Verkopen jullie ook cadeaubonnen?

  Ja! De portretgurus cadeaubon is een fantastisch geschenk om weg te geven! We hebben een speciale cadeaubon service. De ontvanger krijgt een fraai vormgegeven e-mail met een unieke geschenk code waarmee hij/zij één van onze producten kan bestellen, waaronder foto's op canvas, handgemaakte schilderijen en reproducties.
  Je kunt er ook voor kiezen om een 'echte' cadeaubon van papier naar je eigen adres of naar het adres van de ontvanger te laten sturen.

  Bestel een cadeaubon

Bestellen

 • Kan ik de kunstenaar die mijn schilderij maakt zelf kiezen?

  Ja, dat kan! Bekijk simpelweg onze gallerij. Wanneer je met je muis over de afbeelding beweegt, kun je de naam van de kunstenaar zien. Als je op 'meer schilderijen' klikt, kun je alle schilderijen van deze kunstenaar bekijken. Wanneer je de juiste kunstenaar hebt gevonden, kun je je favoriete schilderij van deze kunstenaar selecteren. Beweeg je muis over dit schilderij en klik op 'Ik wil dat deze kunstenaar mijn foto schildert'. Op deze manier kunnen we je bestelling aan de kunstenaar doorgeven en hij/zij kan zien welk type schilderij je graag zou willen ontvangen.

 • Hoe wordt mijn bestelling verpakt?

  Wij bieden drie verzendopties:
  1) Opgerold - Het schilderij wordt opgerold verzonden in een koker.
  2) Gallery wrap - Het schilderij wordt over een houten frame gespannen. Deze optie is alleen beschikbaar voor olie en acryl schilderijen.
  3) Ingelijst - Het schilderij wordt ingelijst en klaar voor gebruik afgeleverd.

  Alle omlijstingen zijn gemaakt van echt hout
  frame Opgerold
  frame
  4cm op hout gespannen Alleen voor Olie / Acryl
  Vergroot Lijst
  frame
  5.4cm Legacy Zilver Rustikal
  Vergroot Lijst
  frame
  5cm Mat zwart scoop
  Vergroot Lijst
  frame
  1.6cm Zwart Mat Soho Alleen voor Olie / Acryl
  Vergroot Lijst
  frame
  8.2cm Satijn Zwart Met Passepartout
  Vergroot Lijst
  frame
  5.7cm Gebogen sierlijke
  Vergroot Lijst
  frame
  1.75cm Rustiek Drijvend Donkergrijs Alleen voor Olie / Acryl
  Vergroot Lijst
  frame
  3.8cm Sherwood Espresso
  Vergroot Lijst
  frame
  1cm Float Lijst Wit Alleen voor Olie / Acryl
  Vergroot Lijst
  frame
  5cm Zwart m/ Rood Gewreven
  Vergroot Lijst
  frame
  4.5cm Satijn Zwart
  Vergroot Lijst
  frame
  7.6cm Bruin oud hout
  Vergroot Lijst
  frame
  3.8cm Boerenland Marshmallow Wit
  Vergroot Lijst
  frame
  1cm Float Lijst Zilver Alleen voor Olie / Acryl
  Vergroot Lijst
  frame
  2.55cm Ivoor Ferro
  Vergroot Lijst
 • Op de website wordt een formaat van 16x20 centimeter vermeld, maar ik wil graag 20x16 centimeter. Wat moet ik doen?

  Met 16x20 centimeter bedoelen we zowel 16x20 centimeter als 20x16 centimeter. Wanneer je de afbeelding horizontaal naar ons toestuurt, dan wordt je bestelling ook horizontaal geproduceerd. En als je een verticale foto toestuurt, zullen we het schilderij ook verticaal maken. Als je liever een verticale foto wilt laten omzetten in een horizontaal schilderij, of andersom, laat dat ons dan alsjeblieft weten in de commentaarsectie tijdens het bestelproces.

 • Kan ik een achtergrond kiezen voor mijn schilderij?

  Ja, dat kan! We doen dat zonder extra kosten. Wij bieden twee opties. Onze artiesten kunnen een achtergrond kiezen die bij de stijl van je schilderij past, maar ze kunnen ook op verzoek het schilderij schilderen met de originele achtergrond. Als je een speciale achtergrond in gedachte hebt, dan kun je daar ook een foto van uploaden. Je kunt ons dan vervolgens in de commentaarsectie bij het plaatsen van de bestelling adviseren wat je verwachtingen zijn.

 • Wat is het beste medium voor mijn afbeelding?

  Het beste medium is vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Daarom raden we je aan om de voorbeeldpagina van olieverf, houtskool, aquarel, pastel, potlood en acrylportretten goed te bekijken, zodat je je favoriete stijl kunt uitkiezen. Controleer de verschillen tussen de diverse media die wij aanbieden en maak een keuze. De meest populaire media onder onze klanten zijn olie en houtskool.

  Olie
  Houtskool
  Potlood
  Aquarel
  Pastel
  Acryl
  Kenmerken: Het gebruik van olieverf is één van de meest populaire methodes en zorgt voor de meest levendige weergave van foto's. Een kunstenaar kan dankzij olieverf alle stijlen en technieken gebruiken, terwijl andere methodes de kunstenaar kunnen beperken. Een olieverfschilderij kan van generatie tot generatie als erfstuk worden overgedragen.

  Materiaal & Framing: Olieverf wordt gebruikt bij het schilderen op canvas en kan worden besteld als canvas gespannen over een houten frame. Op deze manier ontvang je een kant-en-klaar schilderij dat direct aan de muur gehangen kan worden.

  Werkt het beste: Welke foto je ook kiest, olieverf is altijd een goede optie. Als je twijfelt bij het kiezen van een medium, dan is olieverf de meest veilig keuze.
  Kenmerken: Artistieke eenvoud in zwart en wit. Houtskool zorgt zoals andere zwart-wit methodes voor een zwart-wit contrast, maar het contrast is hoger dan in vergelijking met bijvoorbeeld potloodtekeningen. Houtskool zorgt voor een bepaald contrast en dramatische sfeer die meer zichtbaar is dan bij een ander medium. Als je van zwart-wit tekeningen houdt met krachtige eigenschappen, dan is houtskool een goede keuze.

  Materiaal & Framing: De tekening wordt gemaakt op papier en daarom is een glazen beschermlaag nodig.

  Werkt het beste: bij portretten zonder veel achtergrond. Als je een landschapsfoto wilt laten schilderen, kies dan voor een ander medium. Houtskool werkt het beste bij portretten met een sterke focus op het onderwerp. Houtskool wordt niet in meerdere lagen aangebracht en heeft daarom dus ook een snelle doorlooptijd en een lagere prijs.
  Kenmerken: Potloden zorgen voor gevarieerde tinten van zeer donker tot zeer licht. De fijne lijnen van een geslepen potlood zijn onmogelijk na te maken met een kwast of bijvoorbeeld houtskool. Eén van de mooiste kenmerken waar het potlood voor kan zorgen is de creatie van schaduw.

  Materiaal & Framing: De tekening wordt gemaakt op papier en daarom is een glazen beschermlaag nodig.

  Werkt het beste: Potloodportretten worden meestal besteld in kleine afmetingen en zijn de perfecte keuze voor een smalle muur/ruimte.
  Kenmerken: Aquarel is een zeer afwijkende methode in het schilderen. De kleuren van waterverf zijn zeer verschillend van kleuren gebruikt bij andere methodes. De magie van kleur vermengd met water geeft het schilderij een zachte, rustieke, antieke uitstraling.

  Materiaal & Framing: De tekening wordt gemaakt op papier en daarom is een glazen beschermlaag nodig.

  Werkt het beste: bij afbeeldingen van huizen en landschappen.
  Kenmerken: Is gemaakt van een droog materiaal en kan daarom soms een vlakker beeld geven dan bij andere methodes. Toch heeft pastel een onmiskenbare charme.

  Materiaal & Framing: De tekening wordt gemaakt op papier en daarom is een glazen beschermlaag nodig.

  Werkt het beste: bij portretten van mensen en dieren, Het gebruik van pastelverf zorgt voor veel textuur en visualiteit.
  Kenmerken: Acryl lijkt vaak identiek aan olieverf, maar heeft enkele subtiele verschillen. Acryl zorgt vaak voor meer verzadigde kleuren in vergelijking met olieverf. Acryl komt bovendien wat levendiger over en daarom wordt het vaak gebruikt bij het schilderen van landschappen.

  Materiaal & Framing: Acryl wordt gebruikt bij het schilderen op canvas en kan worden besteld als canvas gespannen over een houten frame. Op deze manier ontvang je een kant-en-klaar schilderij dat direct aan de muur gehangen kan worden.

  Werkt het beste: Welke foto je ook kiest, acryl is net als olieverf altijd een goede optie.

Je foto's sturen

 • Naar welk e-mailadres moet ik mijn foto's opsturen?

  Je kunt foto's per e-mail sturen naar info@portretgurus.nl

 • Kan ik de originele foto's terugkrijgen als ik deze per post opstuur?

  Ja, zolang je ons maar laat weten dat je de originele foto's graag terug wilt. Maak hier alsjeblieft een notitie van in de commentaarsectie op de bestelpagina. Zorg er in elk geval voor dat alle contactgegevens inclusief telefoonnumer en e-mail bij ons bekend zijn, zodat we de foto's direct kunnen terugsturen zodra we deze niet meer nodig hebben.

Foto keuze

 • Kan ik een beschadigde foto of een foto van lage kwaliteit insturen?

  Gebruik onze gratis foto consultatie service en e-mail ons de foto voordat je je bestelling plaatst. We kunnen je dan adviseren of de foto geschikt is of niet.

 • Welke foto's kan ik veranderen in geschilderde portretten?

  Zolang de kunstenaar de details van de foto duidelijk kan zien, kan hij de foto schilderen.
  Uit onze ervaring raden wij aan om aandacht te besteden aan de volgende punten:
  1. Gebruik leuke en mooie foto's. Als je denk dat de persoon op de foto er niet mooi op staat, probeer dan een andere foto te kiezen. Verwacht niet dat de kunstenaar de persoon er beter uit kan laten zien dan hoe hij/zij op de foto staat.
  2. Gebruik foto's van hoge kwaliteit. Als de foto minder dan 100 KB is, dan is de resolutie waarschijnlijk te laag en kunnen onze kunstenaars moeite krijgen om een mooi en gedetailleerd schilderij te maken.
  3. Let op de achtergrond. Als je een mooie foto hebt van een persoon, maar de achtergrond van de foto is niet mooi, dan kan dit afbreuk doen aan het schilderij. In een dergelijke situatie kun je ervoor kiezen om onze kunstenaar een effen, gekleurde achtergrond te laten gebruik. Gebruik de commentaarsectie om eventuele opmerkingen/instructies toe te voegen.

Foto aanpassingen

 • Kan ik speciale wensen doorgeven over hoe de foto's bewerkt moeten worden?

  Tijdens het bestelproces vindt u een vakje 'opmerkingen', waar u kunt uitleggen wat uw speciale wensen zijn. We kunnen onze "magie" toepassen om uw originele fotos te bewerken: we kunnen verschillende foto's combineren tot een beeld, we kunnen de achtergrond weg nemen of nieuwe figuren en objecten toevoegen, we kunnen de afbeeldingen in kleur van zwart-wit fotos maken en zelfs beschadigde of oude foto's repareren.

 • Kan je meerdere foto's combineren in een enkel beeld?

  Ja, dat kunnen we! U kunt meerdere foto's uploaden of via e-mail verzenden en onze ontwerpers kunnen dan uit elke foto elementen halen en ze samen in een enkel beeld plaatsen.

 • Kun je oude foto's herstellen of zwart-wit fotos van kleur voorzien? Zo ja, wat is de prijs?

  Als een foto hersteld moet worden, zullen we dat automatisch doen voordat we met het schilderen beginnen (je hoeft dat niet te vragen). Als u een zwart-wit foto heeft en u wilt dat wij het in kleur schilderen, dan kunt u dat vermelden in het opmerkingenveld tekstvak dat verschijnt tijdens het bestelproces onder het gebied waar u ook uw foto ('s) toevoegd.

  Vermeld alle gegevens die ons kunnen helpen bij het schilderen. Bijvoorbeeld: `Het haar is blond en de ogen zijn blauw`. Wij sturen je vervolgens een gekleurde 'preview' ter goedkeuring op, voordat we met het schilderen beginnen.
  De preview en eventuele aanpassingen/correcties zijn gratis.

Algemene Vragen

 • Wat is jullie retourbeleid?

  Voor ons retourbeleid klik hier.

 • Kan ik een aangepast formaat bestellen? Wat is de prijs daarvan?

  Ja, je kunt een aangepast formaat bestellen. Om dit te doen kies je gewoon het formaat dat je wilt bestellen uit de lijst met afmetingen op deze pagina. Als de juiste afmetingen er niet tussen staan, dan kun je deze in het vakje 'opmerkingen' vermelden. Wij nemen dan contact met je op over de prijs voor de alternatieve afmetingen.

 • Krijg ik een 'preview' van mijn schilderij te zien voor ontvangst?

  Ja. Zodra het schilderij van uw foto klaar is, zullen wij contact met u opnemen zodat u het online kunt beoordelen. De meeste van onze klanten zijn tevreden met hun eerste preview. Echter, als je het gevoel hebt dat eventuele wijzigingen moeten worden gemaakt, dan vernemen graag uw feedback met de gewenste wijzigingen. Als we het schilderij hebben aangepast sturen we u weer een voorbeeld ter bevestiging. Alleen na uw goedkeuring wordt het aangepaste schilderij naar u verzonden.

 • Wat is de status van mijn bestelling?

  Om de status van je bestelling bekijken, kun je inloggen op je account. Je ziet de status in het hoofdvenster van je account. U ziet de status in het hoofdvenster van uw account of in de `Uw bestellingen` sectie.

 • Ik wil graag mijn schilderij goedkeuren of wijzigingen aanvragen. Hoe kan ik dit doen?

  Stuur ons alsjeblieft geen goedkeuring of wijzigingen via e-mail of het contactformulier. Dit zal het proces vertragen. Log in en klik op 'order details' en gebruik daar de links om je goedkeuring of wijzigingen door te geven.

 • Zijn mijn persoonlijke gegevens beschermd?

  Ja dat zijn ze. Alle informatie wordt via onze beveiligde server verzameld en opgeslagen en zal uitsluitend gebruikt worden om uw bestellingen te verwerken. We zullen persoonlijke gegevens nooit delen of verkopen aan derden.

 • Zijn de kunstenaars klassiek geschoold?

  Ja. Al onze kunstenaar zijn traditioneel opgeleid aan top kunst universiteiten en zijn actief kunstenaars.

 • Mijn vraag is niet beantwoord op deze pagina, wat moet ik doen?

  U kunt gebruik maken van onze e-mail formulier om ons vragen te stellen, of probeer onze live chat.